Hurdal Hus og hytte Kurs og konferanse Forsiden Næringslivsguide Hurdal Linker Kontakt
 

Jakt og Fiske

Jakt i Hurdal

Hurdal Jeger- og Fiskerforening (HJFF) disponerer et variert og godt jaktterreng på ca 90.000 daa for småvilt, rådyr, bever og rovvilt. Jaktkort, kart og regler fås hos alle kortselgere.

Se hjemmesida eller kontakt Tommy Johansen 99 29 79 41. YX Hurdal (21) selger også jaktkort.
Hurdal Jeger- og fiskeforening hjemmeside


Fiske i Hurdal

Pilking på HøversjøenI Hurdal er det en rekke gode fiskevann og fiskerike elver. Mange av vannene ligger for seg selv inne på åsen, langt unna motordur, stress og mas.

Både HJFF og Mathiesen Eidsvoll Værk har i mange år kalket sure vassdrag og satt ut ørret, i den hensikt å gjøre vannene enda mer attraktive for fritidsfiske. Flere vann var tidligere nærmest fisketomme pga. sur nedbør, men de er nå ført tilbake til god, gammel stand. Årlig tilføres vann og bekker i Hurdal kalksteinsmell / korallgrus, og det settes ut ca 400-500 ørret på ca. 150-200 g.

Det arbeides aktivt for tilrettelegging, blant annet med istandsetting av fiskeplasser, rydding av stier, skilting med mer. HJFF har også satt opp laftede gapahuker ute i skogen, slik at de som ønsker skal kunne overnatte der. De ligger ved Bjørnåstjern, Fjellsjøen og ved Buråstjernet.

 

Fiske i Hurdalssjøen eller i skogsvann

I Hurdalssjøen kan du få abbor, gjedde og ørret. Det er mange gode fiskevann inne på åsen, for eksempel mellom Fjellsjøkampen og Bjørnåsen. Disse kan nås via merkede turstier med utgangspunkt i Nordenga i Skrukkelia eller Høversjøfløyta..

Fra Gjødingsætra (12) er det kort veg inn til Fjellsjøen, som er et meget godt fiskevann. Herfra er det skiltet til flere fiske- og rasteplasser, blant annet til en laftet gapahuk på sørvestre side. Kjør forbi Hurdal kirke langs Rv 180, og ta av til Gjødingsætra etter ca 4 km. Tømmerkoia ved Opperudtjennet (44) er også åpen for fri benyttelse.

 

Fiskeguide

Hurdal Jeger- og fiskerforening har gitt ut en fiskeguide som er en god veileder for deg som vil ut for å prøve lykken med fiskestang. Guiden fåes der det selges fiskekort.
Hurdal Jeger- og fiskeforenings hjemmeside

 

Fiskekort

Bensinstasjonene selger fiskekort. Det er satt opp selvbetjeningskasser ved innfartsvegene til fiskevannene. For de vannene som ikke disponeres av Hurdal Jeger- og fiskeforening, fås fiskekort kjøpt ved bomkassen i Rustad og ved Skrukkelisjøen.

Her kan du kjøpe fiskekort:

• Maxbo Hurdal (14)
• YX Hurdal (21)
• Coop Knai (24)
• Ved innfartsvegene til fiskevannene.
• www.inatur.no
• Via mobiltelefon: send kode, navn og adresse til 474 07 900. (F.eks for sesongkort: ‘SF24S1 Ola Nordmann, adresse, postnummer’) Koder og priser på fiskekort: Sesong: SF24S1 - Kr. 200,- 1 Uke: SF24D7 - Kr. 100,- 2 Dager: SF24D1 - Kr. 50,- Meldingen du mottar gjelder som fiskekort ved kontroll. Meldingen inneholder også betalingsinformasjon. Betal innen 14 dager.

NB. Fisking i Hurdalssjøen krever eget kort (selges på Maxbo Hurdal, YX Hurdal og Coop Knai)

 

Fiskeregler

I alle HJFF’s vann er det tillatt med stangfiske fra land og båt. Fiskereglene er trykket på fiskekortet. Garnfiske er tillatt i enkelte av de store vannene etter egne regler. Garnfiskereglene er trykket på garnfiskekortet.

 

Fiskeutstyr

Fiskeutstyr selges hos Maxbo Hurdal (14)